1 ) Planificați ziua nunții pe ore. Scrieți un program aproximativ începând cu ora la care planificați să vă treziți, unde trebuie să ajungeți, pe cine trebuie să sunați, ca să nu vă scape nici un detaliu important. Planificați rezervă de timp de 30-60 minute pentru cazuri excepționale (întârzieri la salon, ambuteiaje, etc).
2) Organizați în zile diferite cununia religioasă și nunta, astfel veți economisi timp, nervi și nu veți ajunge obosiți la petrecerea de la restaurant.
3) Începeți dimineața cu un mic dejun sănătos și caloric, sar putea să nu reușiți să luați prânzul și să ajungeți să mîncați doar la masa de la restaurant.
4) Savurați dimineața împreună cu mirele o cafea sau un ceai, fără să să vă grăbiți, ca să aveți dispoziție bună pe tot parcursul zilei.
5) Luați cu voi contractele cu absolut toți prestatorii de servicii sau stabiliți din timp toate detaliile legate de ziua nunții. Nu aruncați contractele decât după ce fiecare din părți își onorează complet obligațiunile.
6) Nu experimentaţi cu imaginea voastră în ziua nunții. Alegeti saloanele și stiliștii în care aveți totală încredere. Mergeți la coafură și make-up de probă înainte de nuntă, păstrați pozele în telefon pentru orice eventualitate.
7) Purtaţi pantofii înainte de nuntă atât mireasa cât și mirele.
8) Pregătiți din timp și luați la restaurant Geanta Miresei, atât de necesară și utilă. Geanta trebuie să conțină (acte, șervețele uscate, umede și matifiante, deodorant, trusa de machiaj, fixativ pentru păr, clame, ac și ață, bolduri, pastile de dureri de cap, burtă, febră, vomă, valeriană, ciorapi și lenjerie de rezervă)
9) Luați la restaurant încălțăminte de schimb comodă pentru mireasă și cămașă de schimb pentru mire.
10) Daca îţi doreşti o nuntă fără stres, contractează un wedding planner el va fi „bagheta ta magică” și „mâna ta dreapta” care să soluționeze toate situațiile neplăcute care pot apărea în ziua nunții.
Vezi și Agenda Miresei.